Uratarina: Ville Sipola

Armeijan jälkeen auton rattiin ja ensimmäinen oma asunto Oulunsalosta

Olen ihan aito paljasjalakanen oululainen ja lähes koko ikäni olen täällä asustellut. Peruskoulut tuli käytyä Toppilan suunnalla ja ammattikoulu sitten ihan entisellä PAO:lla keskustassa.

Valtionpalvelusten jälkeen eksyin sukulaisen yllyttämänä kokeilemaan taksin ratissa istumista hetkeksi aikaa. No, tätä ”hetkeä” sitten kesti kaikkiaan 11 vuotta, joista vakituisesti viisi vuotta. Siinä vaiheessa tuli sitten perustettua perhe ja ostettua ensimmäinen oma asunto Oulunsalosta. Työt vaihtuivat kuorma-auton rattiin, missä viihdyinkin seitsemän vuoden ajan ja asuinpaikkakin muuttui muutaman vuoden ajaksi Haapavedelle. Siellä asustellessa kävi ensimmäisen kerran mielessä välitystoimintaan mukaan lähteminen, mutta silloin ei vain rohkeus riittänyt hypätä tuntemattomaan.

Ville on myös aktiivinen autoharrastaja, ja kesäisin hän on tuttu näky Oulun katukuvassa Toyota Celicansa kanssa.

Ajatus kiinteistönvälityksestä kypsyy

Ouluun palasin vuonna 2017 ja siirryin kuriirin tehtäviin seuraillen samalla aktiivisesti työmarkkinoita. 2021 loppuvuodesta alkoi tuntua, että nyt pitää keksiä jotakin muuta ja huomasin avoimen asuntokauppiaan paikan Oulun Arvokiinteistöillä. Välitysala on kiehtonut itseäni jo vuosia esimerkiksi joustavientyöaikojen suhteen ja pitäisin tätä ehkä eniten asiakaspalvelua vaativimpana alana ja tiedän sen olevan minun juttuni. Jonkin aikaa piti asiaa puntaroida, mutta onneksi oli kaksi tuttua jo Arvokiinteistöjen kirjoilla ja kävin puhelimitse antoisan keskustelun kiinteistönvälitysalasta. Tämän puhelun jälkeen kirjoittelin työhakemuksen uusiksi ja pari päivää myöhemmin soikin jo puhelin.

Arvokiinteistöillä parasta on paikallisuus ja työyhteisö

Koin Oulun Arvokiinteistöt itselle sopivaksi paikaksi, koska kyseessä on paikallinen toimija, joka ei kuulu mihinkään isoon ketjuun. Sovittiin silloisen toimitusjohtajan kanssa aloitusta keväälle 2022, mutta monien muuttujien takia hyppäsinkin jo helmikuussa ihmettelemään uusia kuvioita. Ensimmäiset kohteet itselleni tulivat Iin suunnilta ja ne menivätkin nopeasti kaupaksi. Kohteita on sittemmin tullut ympäri Pohjois-Pohjanmaata: Kempeleestä, Pudasjärveltä, Oulusta ja suoria yhteydenottojakin on jo asiakkailta tullut hyvin tehdyn työn tuloksena.

Alalle siirtymistä avitti suuresti ihmisläheinen ja avoin luonteeni, sekä erittäin hyvä paikallistuntemus. Samoin tietotaito rakennustekniikasta ja remontoinnista helpotti alalle tulemista. Alkuun pääseminen otti aikansa ja päivä päivältä tietotaito, sekä rentous tekemiseen vain vahvistui ja vahvistui – samoin itsevarmuus omaan tekemiseen ja ammattitaitoon. Ja tämä työporukka: saat etsiä ympäri Suomen yhtä mahtavia tyyppejä, joilta saa tukea, neuvoja ja upeita keskusteluja alaan liittyen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *