Näin Oikea-Arvo -kauppa toimii 

  1. Toimeksiantosopimusta tehtäessä arvioimme asunnon todennäköisen toteutuvan kauppahinnan ja sovimme tavoiteltavan kauppahinnan. Tämän jälkeen asetamme yhdessä lähtöhinnan, joka näkyy asuntoa markkinoitaessa. Ostajat voivat tehdä tarjouksia*) lähtöhinnasta ylöspäin tai alaspäin.
  2. Kaikki kiinnostuneet ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kyseisen myynnissä olevan Oikea-Arvo -asunnon seuraajiksi. Tällöin heille lähetetään tieto sähköpostiin aina, kun kyseisestä asunnosta on tehty uusi tarjous. Ostajat voi halutessaan seurata samanaikaisesti useampaa Oikea-Arvo -kaupalla myytävää asuntoa.
  3. Kun kiinnostunut ostaja haluaa tehdä Oikea-Arvo -asunnosta tarjouksen, tehdään se aina välittäjämme johdolla kirjallisesti. Tarjoukset ovat aina voimassa vähintään 48 tuntia. Näin muut kiinnostuneet ostajat ehtivät halutessaan tekemään omia tarjouksiaan.
  4. Välittäjämme esittelee tehdyn tarjouksen viipymättä myyjälle.
  5. Kaikki ostajien tekemät kirjalliset tarjoukset*) ovat avoimesti nähtävillä Etuovi.com-palvelussa. Aikaisemmin tarjouksen tehneet ostajat sekä kohteen seuraajat saavat tiedon aina, kun kohteeseen tulee uusi tarjous. Tällä avoimella tavalla asiakkaamme näkevät lähes reaaliajassa onko asunnosta tehty tarjouksia ja minkä suuruisia ne ovat.
  6. Saadessaan tarjouksen myyjä voi joko a) hylätä b) hyväksyä sen tai c)  tehdä vastatarjouksen, mutta vasta kun tarjous on ollut voimassa vähintään 44 tuntia.
  7. Kun myyjä on päättänyt hyväksyä tarjouksen, asunnon myynti päättyy. Asunnon myyntiä seuranneet ja tarjouksia aikaisemmin tehneet muut ostajat saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta.

Myyjän edut

1. Enemmän ostajaehdokkaita

Alhainen lähtöhinta ja tarjousten julkisuus houkuttelevat useampia asiakkaita.

2. Enemmän tarjouksia

Avoimuus poistaa epäluuloja. Useampi ostaja uskaltautuu jättämään tarjouksensa tai korottamaan vanhaa.

3. Oikea-Arvo

Enää ei tarvitse arvuutella, olisiko asunnosta saanut sittenkin enemmän. Loppujen lopuksi myyjä päättää aina itse, myykö asunnon.

Ostajan edut

1. Kiinnostava kohde ei mene sivu suun

Yhtäkään asuntoa ei myydä huomaamatta. Aina vähintään 44 tuntia aikaa tutustua asuntoon ja tehdä oma tarjous.

2. Todenmukainen näkemys hintatasosta

Oikea-Arvo -kohteiden kaikki tarjoukset ovat avoimesti näkyvillä Oulun Arvokiinteistöt Oy:n verkkosivuilla. Halukkaat saavat myös sähköpostiinsa automaattisen viestin uusista tarjouksista.

3. Oikea markkinahinta

Arvailu siitä, tuliko tarjottua liikaa vai liian vähän, on tarpeetonta, koska ostaja tietää tarkalleen, paljonko muut ovat tarjonneet.

*) Ehdollisista tarjouksista vain kuntotarkastusehdolliset julkaistaan Etuovi.com-palvelussa.